Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) обяви решенията си след поредното си заседание. ДАС разгледа доклада на Пламен Минков - дежурен представител на мача между Шумен и Спартак Плевен и въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, наложи на Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието. 
Станимир Маринов от Спартак Плевен бе глобен със 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, което е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.
Галин Стоянов от треньорския щаб на Спартак Плевен бе санкциониран с глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.
Въз основа на същия доклад ДАС реши да наложи на отбора на Шумен имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието.
Старши треньорът на Шумен Янко Янков получи глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му. 
ДАС разгледа и доклада на Петър Цачев за мача между Берое и ЦСКА, въз основа на което реши да наложи на Корнелиъсс Хъдсън от Берое глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му. 
Михаил Комбаков от Берое също бе глобен със 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му. 
Въз основа на доклада на Съби Бахчеванов за мача между Черно море Тича и Левски, Дисциплинарно-административния съвет указа на Черно море Тича да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБаскетбол по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).
В доклада на дежурния представител на БФБаскетбол са посочени несъответствия на оборудването, а именно: В нарушение на чл.7, ал.1 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ: 1. Уредът за 24 секунди, намиращ се вляво от секретарската маса при низходящо отчитане от 19 до 10 секунди включително не показва напълно лявата цифра, като същата свети наполовина - т.16.; 2. Липсва резервно баскетболно табло, съгласно изискванията на чл.7, ал.1, т.4 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ.
Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.