Заседателната зала на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се изпълни до краен предел с хора, дошли за представянето на автобиографията „Аз, треньорът“. Нейният автор - световният и европейски шампион по граплинг и спец в ММА боевете Светослав Захариев - Сисо, разказа за сложните си житейски перипетии, подтикнали го да напише тази книга.
Всеизвестен факт е, че звездната му спортна кариера бе помрачена след автомобилна катастрофа, която го остави в инвалидна количка. Той обаче намери сили да продължи напред, създаде школа за обучение на деца с увреждания и има намерение да разкрие зали и в други градове. На фона на мултимедия с най-паметните кадри от изявите си в спорта той разказа за сполуките и несполуките, за силите, които го държат жив и изпълнен с надежди.
„Тази книга е писана в тишина. Пишех в нощите, когато другите хора спяха. Премислях много защо се случи така, след като колата направи няколко салта и оцелях. Разбрах, че човек трябва да се учи от грешките, най-вече от собствените. В един момент осъзнах, че има хора, които ме обичат и че нямам право да се предавам. Ще продължа да се боря, основно за тази борба говоря и в книгата - никой не бива да унива и да вдига бялото знаме. Аз вярвам в Бог, правя крачка след крачка, искам в един момент да стана от тази количка и да продължа още по-напред“, каза Захариев.
Той уточни, че е вярващ човек и че автобиографията му е изпъстрена с цитати от Библията.
„Библията, в частност Новият завет, е най-великата книга. Непрекъснато я препрочитам. Написах „Аз, треньорът“ не заради себе, а заради други, попаднали в подобна тежка ситуация. Надявам се да съм и в помощ. Искам да уточня, че това е само първа част от моята автобиография. Ще има и друга. Приходите от продажбите ще отидат в школата с деца, които тренират под мое ръководство. Искам да отворя зали и в други градове“, заяви шампионът.
На финала кавалкада от хора се наредиха чинно на опашка, за да получат автограф от един наистина силен човек.