Актрисата Ана Пападопулу е Фрида Кало в художествения биографичен аудиосериал за живота на прочутата художничка. Книгата е вдъхновена от дневниците, които тя пише от смъртния си одър, разказват от "Сторител".
По думите им нейната впечатляваща история звучи с гласа на една от най-добрите съвременни драматични актриси в България, която предава цялата болка, сила, талант и екстравагантност, превърнали Фрида в икона.
"Фрида. Да живее животът!" от Кармен Доминго, в десет епизода, рисува с думи историята на една уникална личност, разказана от първо лице по личен, интимен и съкровен начин малко преди смъртта да я превърне в легенда, казват издателите. 
"Фрида е велика. Това е една икона, която успява да се пребори с целия живот, с цялата тежест и всичките й измерения благодарение на любовта, която изпитва. Да предадеш историята и емоцията й само чрез силата на гласа е огромна творческа отговорност и гордост за мен", казва Ана Пападопулу за ролята на Фрида. 
Фрида Кало е първият мексикански творец, чиято работа е изложена в Лувъра, Париж. Мнозина я помнят с думите "Крака... за какво са ми те, когато имам криле?"
/ДД