Известният русенски частен съдебен изпълнител и председател на националната Камара на частните съдебни изпълнители Иван Хаджииванов се завърна от Париж, където участва в тържествената среща за 70-ата годишнина от създаването на Международния съюз на частните съдебни изпълнители. Наред с официалната част там са разгледани и серия практически проблеми на частното съдебно изпълнение, което е сред сферите, които трябва бързо да се адаптират към развитието на технологиите, множеството възможности да се правят опити да се размие собствеността на активи, за да се спасят от кредитори, утвърждаването на криптовалутите като световно платежно средство и т.н.
2022-а е най-наситената с международни участия на Иван Хаджииванов година.
На първата среща в Дубай той участва в избора на ръководния борд на Международния съюз на частните съдебни изпълнители и бе включен в панела, който се покусира именно върху възможностите на съдебните изпълнители да обезпечат вземанията на кредиторите чрез запор на биткойни и други цифрови активи.
Последва специална покана за традиционната Пролетна среща на частните съдебни изпълнители в Шотландия, на която бе сествана 100-годишнината на организацията.
По-късно Хаджииванов беше на среща на международната организация в черноморската перла на Грузия Батуми, където заедно с колегите си участва в обсъждането на съвременните методи в съдебното изпълнение.
„Честното съдебно изпълнение има солидни традиции в света. На този фон у нас то има кратка история, въведено беше преди 17 години, но през това време догони световните стандарти и се наложи като най-ефективната професия за събирани на вземания на взискателите и за изпълнение на съдебните решения“, коментира Иван Хаджииванов, който идната година ще има още международни срещи, започващи с пролетен симпозиум в Люксембург, а през 2024-а ще участва в конгреса на Международния съюз на частните съдебни изпълнители в Рио де Жанейро.