Среща с представителите на синдикалните организации се състоя по покана на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщава на сайта си МВР. На нея присъства и цялото политическо и професионално ръководство на МВР - заместник-министрите Моника Димитрова-Бийчър, Венцислав Катинов и Емил Ганчев, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и неговият заместник главен комисар Станимир Станев.
Министърът на вътрешните работи маркира проблемите в системата и призова за съвместни действия между ръководството, синдикатите и всички служители за решаването им. Той беше категоричен, че са необходими обединение и партньорство. Синдикалните организации изразиха готовност за партньорство и професионален диалог, съобщиха от МВР.
Министър Демерджиев изрази надежда, че със съвместни усилия могат да се постигнат конкретни положителни стъпки за решаване на част от натрупалите се проблеми, демотивиращи служителите, най-вече тези, които работят на терен.
Той предложи до края на идната седмица представителите на синдикалните организации да формулират и изпратят до ръководството на министерството конкретни предложения – краткосрочни и дългосрочни мерки. След това всички те ще бъдат разгледани от ръководството.
„Важното е да правим малки, но решителни стъпки, които ще са по-правилни, ако ги правим заедно“, заяви министърът. Той добави, че в същия формат ще се обсъдят и набележат конкретните акценти при насочването на финансовия ресурс, с който МВР разполага, за да бъде разпределението им по-справедливо и точно.
Министър Демерджиев се ангажира до края на седмицата синдикалните партньори да получат пълна информация за предприетите към момента мерки от ръководството на министерството и конкретни действия в тази посока.