Започна изграждането на нов спортен обект в район „Люлин" върху общински терен, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС).
Обособява се модерно футболно игрище с изкуствена трева и осветление. Инвестицията е на стойност 500 000 лв. и се извършва от Българския футболен съюз, който спечели първия конкурс по Програмата за изграждане на спортни обекти с публично-частно партньорство, която председателят на СОС Георги Георгиев инициира през миналата година и Общинският съвет одобри. 
Условието, което Столичната община е поставила, е спортният обект да може да се ползва свободно от гражданите минимум по 18 часа на седмица. В момента по програмата се изграждат още три нови спортни многофункционални обекта в районите „Люлин" и „Лозенец", а по други два общината е на финалната права в конкурсите. Председателят на СОС очаква районните кметове да обследват още възможности за предоставяне на терени за изграждане на спортни обекти, за да се дава повече възможност за активност на софиянци, посочват от СОС.
От там припомнят, че утре в 17:30 ч. в Княжевската градина ще бъде открита ледена пързалка. От 18:00 ч. пред Народния театър „Иван Вазов“ ще има изпълнения на танцови, музикални формации и 3D мапинг, а в 19:00 ч. ще бъдат запалени светлините на коледната елха в София.