От началото на годината са съставени над 85 хиляди фиша над 15 хиляди акта за установяване на административни нарушения по пътищата. Данните представи заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов по време на кръгла маса за пътната безопасност и ефективните механизми за регулиране на процеса, съобщава МВР.
През последните месеци сме свидетели на сериозните усилия, които всички институции полагат, за да се намалят загубата на човешки живот при пътнотранспортни инциденти и трайното увреждане на няколко хиляди пострадали в катастрофи, каза Катинов и посочи, че полицейските служители продължават да изпълняват задълженията си с професионализъм. 
Проблемът със смъртността и травматизма вследствие на пътнотранспортни произшествия е глобален и страната ни не прави изключение, каза заместник главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев. През последните няколко години на европейския континент България е след Румъния по брой загинали на 1 милион жители, съобщи той и допълни, че усилията на институциите за намаляването по този показател продължават. Затова и действията са насочени към обединяване на всички държавни органи, местна власт, неправителствени и бизнес организации за постигане на целта за намаляване на загубите от пътнотранспортни произшествия – човешки, емоционални, материални.
По-рано днес МВР информира, че четирима души са загинали, а 34 са ранени при 25 тежки катастрофи през изминалото денонощие.
В София са станали две тежки и 29 леки пътнотранспортни произшествия, при които има един загинал и един ранен. От началото на ноември на територията на страната са регистрирани 568 тежки пътнотранспортни произшествия, при които има 52-ма загинали и 733-ма ранени. 
Жертвите при катастрофи от началото на годината у нас са 476.