Учителят от международното училище "Асосиейшън" в Акра Сет Абака спечели конкурса на "Инстил Едюкейшън" за социални мрежи, в който участваха преподаватели от Гана, Кения и Южна Африка.
В съревнование с повече от 40 000 учители Сет се отличи със своята активност, споделяйки публикациите на "Инстил Едюкейшън" и мотивирайки училищните и класните ръководители да последват организацията в социалните мрежи. 
Целта е да бъдат насърчени качествени програми за професионално развитие на учителите и тяхното усъвършенстване. 
Абака беше награден с последен модел таблет. 
При връчването на наградата в неговото училище ръководителката на "Инстил Едюкейшън" за Гана Сара Осей го поздрави за изключителните умения при попълването на модулите от платформата "Ъпскил", както и за стимулирането на други педагози да постигат по-високи резултати в сферата на образованието. 
"Инстил Едюкейшън" е панафриканска институция в сферата на образователните технологии, целяща да постигне отлични резултати от обучението, като се концентрира върху професионализма на учителите и усъвършенстването им. 
С помощта на фондация Mastercard "Инстил Едюкейшън" преобразява учебния процес в африканските класни стаи, за да бъде преодолян недостигът от 17 милиона учители до 2030 г. според прогнозата на ЮНЕСКО за Субсахарска Африка.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с ганайската агенция ГНА)