Изключително съм доволен от положителните становища на моите колеги от Разплащателните агенции на ЕС относно проведената по инициатива на ДФЗ конференция за борба с измамите и конфликт на интереси в контекста на Общата селскостопанска политика (ОСП), заяви изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Георги Тахов. Той участва в 16-aта конференция на директорите на Разплащателните агенции и Координиращите органи на ЕС в Брюксел, съобщава ДФЗ.
По време на срещата е направено резюме на проведеното в България в периода 19-21 октомври 2022 г. издание на конференцията, чиято цел бе да формира дългосрочна визия за ефективност, законосъобразност и прозрачност в дейността на разплащателните агенции, относно гарантиране на предотвратяването и противодействието на опитите за измами и конфликт на интереси.
На събитието в Брюксел е представен и Годишният доклад на Европейската сметна палата за 2021 г. 
Директорите на разплащателните агенции на ЕС са обсъдили теми, свързани с одобрението на Стратегическите планове по ОСП, по която се отпускат 270 млрд. евро финансиране от ЕС за периода 2023-2027 г. 
Дискутирани са и въпроси, относно извършването на одити в рамките на новата ОСП.