Между три архитектурни решения, доразвити като идейни проекти, ще избират жури и артистичната общност в Хасково за реализирането на Арт зона в пешеходен център на южния град. Това се посочва на интернет страницата на общината.
От там става известно, че трите архитектурни решения са определени още през август от компетентно жури и артистичната общност, в рамките на проведен пленер - Арт зона Хасково. На авторите тогава е било зададено да доразвият своите виждания в идейни проекти. От днес до 1 декември те могат да бъдат разгледани в зала „Хасково“ между 16:00 и 17:00 часа.
Разчитаме на активното участие на обществеността на Хасково на финала на Пленера на 2 декември от 10:30 часа в зала „Хасково“, когато ще бъде одобрен идеен проект за Арт зона Хасково, се посочва още в информацията. Организатори на пленера са община Хасково, регионалната колегия на Камарата на архитектите в България и местното дружество на Съюза на архитектите в България.
Обект на пленера е сега съществуващият покрит Книжен базар в идеалния център, на площ 356 квадрата, който трябва да бъде преобразен. Инициативата е първа по рода си и има за цел да акцентира върху иновациите в дизайна и устойчивата архитектура.