За поредна година и общо за 27-ми път Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ще връчи годишните си награди в 19:00 ч. днес в "Гранд хотел Милениум" в София, съобщиха от Асоциацията. БХРА е първата професионална организация в туризма, която връчва награди от 1996 година насам. Скоро самата организация ще чества и 30 години от създаването си.
В поредната трудна за туризма ни година се радвам, че за пореден път ще покажем, че в сектора има хора, чиито всекидневни усилия са причина да посрещаме милиони туристи и бизнесът да продължава да съществува и да допринася за българската икономика въпреки трудностите, а често и въпреки липсата на подкрепа от институциите, заяви председателят на БХРА Георги Щерев.
Отличените ще са в няколко категории, сред които хотели, ресторанти, мениджъри, атракции, организатори на събития, фирми и мероприятия. Статуетките и грамотите на победителите ще бъдат връчени от официални гости, представители на БХРА и дългогодишни партньори на организацията.
На 25 ноември 2021 г. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 26-и път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. В знак на партньорство и подкрепа в събитието по връчване на Годишните награди на БХРА за 2021 г. участва Адриан Къминс, член на Борда на ХОТРЕК, най-голямата европейска Асоциация на хотели, ресторанти, барове и кафенета и подобни заведения в Европа, която обединява 45 национални асоциации в 31 държави, 2 милиона предприятия и е гласът на индустрията за хотелиерство в Европа.
Сред гостите на официалната церемония присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.