Шеста поредна национална кръгла маса за финансиране на проекти за енергийна ефективност и ВЕИ ще се проведе на 29 ноември от 10:00 часа в хотел "Хаят Редженси" в София и онлайн.  Това съобщиха от ЕнЕфект, които организират събитието заедно със Столичната община, Българската стопанска камара и Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия.
По време на кръглата маса ще бъдат обсъдени проектите за устойчива енергия в промишлеността и малките и средни предприятия. Съществуващите финансови инструменти в подкрепа на енергийната ефективност и ВЕИ в предприятията са сред водещите теми. Освен това ще бъдат коментирани и успешни практики и бариери при прилагането на специализирани финансови продукти. Ще се дискутира още и за системи за управление на енергията в предприятията.
В събитието ще вземат участие Десислава Билева, заместник-кмет на Столична община, Добри Митрев, председател на УС на БСК, представители на Министерството на иновациите и растежа, Българската банка за развитие и някои от най-големите български търговски банки. 
Заедно с кръглата маса се открива 15-та национална конференция на Асоциацията на българските енергийни агенции.