Филип Костич е готов за игра и ще бъде на линия за втория мач на сръбския национален отбор от Световното първенство срещу Камерун, съобщи селекционерът на тима Драган Стойкович.
Крилото на Ювентус остана на пейката и не влезе в игра при поражението с 0:2 от Бразилия. Играчът имаше физически проблем, но вече е възстановен и на линия за двубоя с камерунците утре.
"Ситуацията е по-добра и това ме прави щастлив", каза Стойкович пред репортери в неделя.
"Филип тренира с отбора през последните две сесии. Хареса ми интензивността, с която работи, което показва, че е готов за игра. Радвам се, че е във форма и че можем да разчитаме на него. Не мога да кажа дали той ще играе, но той е един от потенциалните играчи, което не беше така за предишния мач. Начинът, по който бяга и физическата му ангажираност в тренировките показаха, че е добре и това ме прави щастлив", коментира Стойкович, цитиран от Ройтерс.
И Сърбия, и Камерун загубиха първите си мачове, като африканската страна претърпя загуба с 0:1 от Швейцария. Сърбите се намират на последното място в групата си с Камерун точно над тях по голова разлика.
Поражение от Камерун би извадило Сърбия от битката за първите две места, ако Бразилия не успее да спечели срещу Швейцария.
Стойкович каза, че отборът му се е затруднил в първия си мач поради редица контузии и проблеми с кондицията в състава, включително голмайстора Александър Митрович, но ситуацията е много по-добра за мача в понеделник на стадион Ал Джануб.
"Това е важен мач и за двата отбора, като се има предвид, че претърпяхме загуби в първите си мачове, но това не намалява нашите амбиции и цели за това, което искаме да постигнем", добави той.
Запитан как Сърбия ще укроти камерунците, наричани "Неукротимите лъвове", Стойкович каза:
"Камерун е отбор, който може да създаде много проблеми при контраатака, така че трябва да сме много внимателни утре, за да предотвратим подобна ситуация. Надяваме се да бъдем отборът, който ще диктува играта и се надявам да опитомим Лъвовете."
Стойкович отказа да отговори, когато беше попитан за разследването на ФИФА срещу Сръбската футболна асоциация, след като знаме, показващо Косово като част от тяхнатастрана, беше окачено в съблекалнята на отбора.
"Без коментар, следващ въпрос", отговори той.