Селекционерът на националния отбор на Белгия по футбол Роберто Мартинес няма обяснение за слабата игра на тима му в първите два мача на Световното първенство, но отдаде изненадващата загуба от Мароко (0:2) на страха да не се загуби и на липса на качество в атака.
"Не сме показали доброто лице на Белгия на това Световно първенство", призна треньорът. "Мисля, че днес играхме със страх да не загубим. Без топка работихме добре, но с топка не изпъквахме, не бяхме себе си. Трябва да работим върху това", смята испанският специалист.
"Трябва да останем заедно сега и да станем по-силни. Познавам отбора, ще бъдем готови за Хърватия в четвъртък", обеща той.
"Не взехме аванс при добрите ни моменти през първото полувреме, а първият гол на Мароко определи срещата до края", каза още Мартинес.
"Ние се защитаваме така при статичните положения вече 6 години. Но ако топката е ритната добре, става много трудно за вратаря", смята треньорът.
"След гола мачът се промени радикално и не бяхме внимателни, за да създадем трудности на Мароко", призна той.
"Много неща ми минават през главата сега, но не бива да ги казвам. Не мисля, че създадохме положения. Може би атакуваме зле, защото сме твърди стари, налши така?", каза саркастично опитният защитник Ян Фертонген.