Силвия Събева е практикуващ терапевт с над 15 години опит. Провежда Рейки, масажи, козметични и оздравителни услуги и терапии.
Подпомага за благоприятното оздравяване или постигането на желание на всеки, който лично поиска това от нея.
В Русе ще я намерите на ул. „Пенчо Славейков“ 6 /до Американското пазарче/, тел. 0888 996 889.
„Здраве и красота със Силвия“ е специалната й рубрика за читателите на вестник „Утро“.

През есента и зимата много хора страдт от грип и други болести на дихателните пътища. Причината за това е по-бързото разпространение на вирусите през студените и влажни месеци,  слабия имунитет и неправилните навици. 
Когато организмът /тялото и психиката/ ви са здрави и имате полезни навици, постигате добър имунитет. Тогава вероятността да се разболеете дори в неблагоприятна среда е минимална, или ако се разболеете ще се възстановите много по-бързо и лесно. Затова е важно да поддържате добър режим на живот и редовно да правите профилактика и почистване на тялото и органите на дихателната система.
Как да засилите имунитета си през зимата?
Поговорката „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“ се отнася и за други супер храни, които предпазват от грип. Това са зелен чай, джинджифил, лимон, чесън, пчелен мед. Редовният им прием насища тялото с витамини /А, С, В и др., които са силни анти-оксиданти/, минерали и вещества, които се справят с вируси, инфекции и зарази.
Към чистите храни не пропускайте редовния прием и на чиста вода. През зимата почти не се изпотяваме, затова потребността ни да пием вода се намалява, но не забравяйте, че водата е най-доброто средство за пречистване, а тялото може да работи правилно и да се справи с вирусите само, когато е чисто. Затова е хубаво да пиете от 4 до 8 чаши чиста /изворна, или пречистена вода/ на ден, за да поддържате доброто си здраве.
Какво да правите , ако вече сте се разболели от грип?
- Засилете приема на вода , витамини и минерали;
- повишете имунитета;
- направете си пречистване /детоксикация/ на тялото.
Лесен и ефикасен начин за детоксикация е пречистването с пчелен мед
Вечер преди сън намажете ходилата на краката с чист пчелен мед и обуйте чорапи. Медът изтегля токсините от тялото през ходилата, до сутринта те се превръщат в твърди частички, които полепват по чорапите, а краката остават чисти.
На сутринта почистете остатъците с кърпа, напоена с топла вода. При необходимост повторете процедурата 2-3 нощи.
Тази рецепта е ефикасна за профилактика и за лечение на грип и други зарази и болести на дихателните пътища при деца и възрастни. Помага също при хрема,  кашлица и болки в гърлото, включително при висока температура, за общо тонизиране на тялото, за премахване на токсините от тялото и поддържане на добро здраве. Може да се прилага през цялата година от всички хора-деца и възрастни, освен тези които имат алергия или чувствителност към меда.
За профилактика и за лечение при грип и простуда може да се обърнете към масажист-терапевт за детоксикиращ масаж с мед.