„Ако искате да докоснете някого, докоснете го със сърцето си. Това е единственият и най-сигурен начин, че в живота ви ще се случват чудеса“. Това послание, отправено от един от най-успешните съвременни автори Виктория Бешлийска, достигна до десетките почитатели в Русе, изпълнили зала „Европа“ на Доходно здание. 
Премиерата на романа „Сърце“ премина при голям интерес. Главният редактор на издателство „Софтпрес“ Димитър Риков представи Бешлийска пред русенската публика и разкри подробности около процеса на създаване на двата романа - „Глина“ и „Сърце“. 
Виктория Бешлийска благодари поименно на хората от Русе, помогнали за написването на втория й роман.
„Русенското Поломие носи стремежа на човека да стига отвъд, все по-близо до Бога. Стигнах до Поломието, следвайки свое видение близо до Мадарския конник - монах и жена пред входа на една пещера. Виденията идват от друго място, те идват отвъд и аз ги следвам. Това е моят начин да пребивавам в Другото. Душата има склонност към прекрасното и всеки един от нас по един или друг начин се стреми към общото Друго. Мястото където се чувстваме, обичащи, прощаващи, простени и устремени. Открих, че друго се римува с чудо, а чудесата са обичайния ход, това са действия и деяния на Сърцето“, каза в словото си Бешлийска. 
Евгени Георгиев, историк от Регионалния исторически музей разказа за теренните проучвания заедно с авторката. 
„Обичам със сърцето си Поломието от детските си години. За мен беше чест да помогна за създаването на „Сърце“. Една художествена книга прави чудесна реклама на нашия роден край. Поломието е поддържано, но е познато в Русе, а така може да стигне до други краища на България. Ломовете влязоха в сърцето на Виктория и тя ги усети“, заяви още Георгиев. 
Кметът на Община Русе Пенчо Милков сподели, че в момента чете книгата. „Написана е с богат изказ, такава реч не се придобива в университет, думите идват когато чувстваш и когато влагаш сърце. Като кмет благодаря, защото книгата има значение за нашето общество в Русе. Оценявам интереса на русенци към книгата, защото те са четящи хора“, каза още Милков.
Близо два часа след официалната премиера Виктория Бешлийска разговаря с почитатели и раздава автографи. След дебютния си роман „Глина“, спечелил любовта и признанието на десетки хиляди читатели у нас, тя за втори път заравя пръсти в българската история и замесва роман, който храни душата с надежда и светлина. „Сърце“ пресича пътища и съдби, за да изведе една посока - навътре към човека.