Сглобяване на тротинетки, триколки и скутери в реални размери е една от дейностите по проекта „Бъдещи инженери“, който стартира в началото на декември. Освен практически занимания са предвидени и цикъл лекции на достъпен език, които да провокират интереса на децата към една от най-важните професии, която добива все по-голяма тежест в ерата на непрекъснато развиващите се технологии. Проектът е на сдружение „Европейски инициативи без граници“ и образователен център „Дворецът на децата“. Той е по програма „Знание и растеж“ на „Еконт“, финансиран от фондация „Русе - град на свободния дух“. 
Планирано е работилниците да обхванат 750 деца на възраст от 7 до 12 години. Те ще се проведат в училищата и са съобразени с учебния план на желаещите да участват класове. По време на занятията учениците ще имат възможността да начертаят връзки между различни електронни модули благодарение на химикали, чието мастило е проводник на електричество. Те ще бъдат обучени и да шият и творят посредством нишка, която също е електропроводима, като при включване на захранването техните творения ще активират светлина и звук.
Инициативата е насочена към ученици от 1 до 4 клас. За записване и повече информация - телефон 0888 246 367 или чрез съобщение на Фейсбук страницата на Двореца на децата.