Полузащитникът на швейцарския национален отбор Джердан Шакири е уверен, че "кръстоносците" влизат в мача срещу Бразилия с много повече опит и самочувствие в сравнение с предишния сблъсък с бразилците на Световното първенство през 2018 година.
Мачът от група G в понеделник на Мондиал 2022 в Катар ще бъде третият път, в който Швейцария играе срещу Бразилия на Световно първенство. За последно отборите се срещнаха в груповата фаза на турнира в Русия през 2018 година, където завършиха наравно 1:1.
Шакири, който е представлявал Швейцария на четири поредни световни първенства, каза, че този път швейцарците се чувстват способни да постигнат по-добър резултат срещу Бразилия.
"Наясно сме какво можем да направим и смятам, че постигнахме напредък през последните четири години. Имаме повече опит и оттогава оказахме съпротива на по-големи отбори", каза Шакири, цитиран от Ройтерс.
"Срещу Бразилия трябва да се стремим да използваме ситуациите за гол, защото те едва ли ще са много", добави той.
Швейцария стигна до фазата на елиминациите на три от последните си четири световни първенства, но отпадна в груповата фаза през 2010 г. Бразилия, непобедена в квалификациите за Катар,  е един от фаворитите за спечелването на рекордна шеста световна титла.
Мурат Якин, селекционер на швейцарския национален отбор, каза, че отсъствието на Неймар от бразилския състав поради контузия на глезена не е повлияло на подготовката или тактиката на швейцарците.
"Мисля, че този отбор има достатъчно отлични играчи, за да изгради три отбора", каза Якин за бразилците.