Бившият нападател на Германия Юрген Клинсман планира да говори със селекционера на националния отбор на Иран по футбол Карлош Кейрош, за да "успокои нещата" след победата на тима над Уелс с 2:0.
В ролята си на коментатор за BBC Клинсман обвини Иран, че са "работили със съдиите", като намекна, че това е "част от тяхната култура". Кейрош реагира със серия от гневни коментари в Туитър, като нарече коментарите "позор" и поиска Клинсман да подаде оставка от ролята си на член на групата за технически проучвания към ФИФА.
Клинсман изрази надежда, че коментарите му не са разбрани правилно и описа стила на игра на Иран като "пленителен".
"Има неща, които са извадени от контекст. Ще се опитам да му се обадя и да успокоим", каза той пред BBC.
"Никога не съм критикувал Карлош или щаба му. Някои помислиха и, че съм критикувал съдията, защото той не направи нищо по отношение на начина, по който се държаха на пейката", добави германецът.
"Всичко, което описах е емоционалният начин, по който правят нещата, който в известен смисъл е пленителен", добави Клинсман.
"Цялата пейка изживя мача. Те подскачаха през цялото време, а Карлош е много емоционален треньор, той непрекъснато е край тъчлинията, като се опитва да предаде енергията си на играчите", каза още Юрген Клинсман.
Победата на Иран над Уелс им даде много добри шансове да се класират напред за първи път в историята си. Ако спечелят срещу тима на САЩ, ще имат за първи път повече от една победа на голямо първенство.