Националът на Коста Рика Селсо Борхес заяви, че неговият тим се е нуждаел много от победата срещу Япония. Коста Рика постигна успех с 1:0 срещу Коста Рика в мач от втория кръг в група „Е“ на Световното първенство по футбол.
„Направихме го за себе си. Нуждаехме се от това. Япония има добър отбор. Показа го срещу Германия. Нямаше как да дадем по-малко от това, което дадохме днес“, каза Борхес пред телевизия ZDF.
„Трудно е да загубиш с 0:7 в първия мач на Мондиал. Трудно е и да се вдигнеш. Създадохме един балон около себе си, задържахме навън негативните коментари, предпазихме се от лошите вибрации. За това трябва да благодарим и на треньорския щаб, защото те свършиха отлична работа, за да направят добра атмосфера за нас“, каза още националът на Коста Рика, цитиран от агенция „Ройтерс“.
Японецът Рицу Доан коментира, че всичко, което той и съотборниците му са пробвали, не се е получило. „Опитахме всичко. Бяхме подготвени, но мачът беше много труден. Не бяхме в топ форма. Мисля, че предишният ни двубой беше по-добър, когато играхме срещу Германия“, каза Доан.
„Следващият мач обаче предстои, така че вече мислим за него“, добави японският национал.