Негово Превъзходителство Ем Пхеап, заместник-губернатор на провинцията Преах Сиханук, и Мартин Ладнер, мениджър на австрийската компания "Допелмайр", обсъдиха на 24 ноември възможността в провинцията да бъде създадена мобилност на основата на въжени линии.
На среща в централата на провинциалните власти Мартин Ладнер запозна заместник-губернатора и неговия екип с услугите, които предлага компанията му.
Негово Превъзходителство Ем Пхеап изрази своя дълбок интерес към мобилността, базирана на въжени линии, като туристически актив, който да привлича повече посетители в провинцията, която се отличава с красиви плажове и острови.
Освен това заместник-губернаторът предложи на компанията да инвестира в района на Кох Ронг и изрази увереността си, че подобна инвестиция ще привлече още инвестиции и туристи в провинцията.
Мартин Ладнер благодари на провинциалните власти за срещата и подчерта, че компанията му инвестира в различни видове на мобилност, основаваща се на въжени линии, в 50 страни по целия свят.
По думите на Негово Превъзходителство Ем Пхеап, Преах Сиханук е провинция с потенциал, която от 1994 г. до октомври тази година е привлякла 199 компании инвеститори, от които 84 инвестират в туризъм.
Освен това в провинцията се работи по 80 инвестиционни проекта за още по-добра връзка между туризма и природата.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с камбоджанската агенция АКП)