Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби на обща стойност 1500 лева след поредните мачове от първенството.
След дербито между Левски и ЦСКА старши треньорът на "червените" Росен Барчовски е санкциониран с 300 лева за двете технически нарушения, които получи в мача.
- налага на старши треньора на БК ЦСКА София Росен Барчовски глоба в размер на 100 лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Левски и БК ЦСКА София, проведена на 21.11.2022 г.
- налага на старши треньора на БК ЦСКА София Росен Барчовски глоба в размер на 200 лева на основание чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Левски и БК ЦСКА София. Нарушението е второ за сезона, което предопределя размера на наказанието му.
- налага на помощник-треньора на БК Левски Константин Папазов глоба в размер на 100 лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Левски и БК ЦСКА София.
- Налага на Мунис Туту, състезател от отбора на Черноморец Бургас, глоба в размер на 400 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Балкан и БК Черноморец Бургас, проведена на 19.11.2022 г. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.
- налага на БК Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от "Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ" за неизправни измервателни уреди в срещата между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черно море Тича, проведена на 21.11.2022 г.
- налага на Майк Адеунми, състезател от отбора на БК Шумен, глоба в размер на 200 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Шумен и БК Ямбол, проведена на 19.11.2022 г. в Шумен.
- налага на Майк Адеунми, състезател от отбора на БК Шумен, глоба в размер на 300 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Шумен и БК Ямбол. На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок от уведомяването за същото. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.