Младежката формация към Хора на софийските момчета отбелязва 25 години от създаването си с концерт на 10 декември в Националната музикална академия „Проф. П. Владигеров“. Входът е свободен, съобщават организаторите.
По думите им сдружение „Хор на софийските момчета“ представя този юбилеен концерт само два месеца след организирания с голям успех в средата на октомври първи международен хоров фестивал „Момчетата пеят“ (София, 2022).
Събитието се случва след 2-годишно прекъсване поради пандемията, като младежката формация отново възстановява концертната си дейност в подновен състав.
Младежката формация към Хора на софийските момчета е създадена на 1 ноември 1997 г. от проф. д-р Адриана Благоева. Тя се появява, за да отговори на потребностите на момчетата от хора да продължат своята  певческа артистична дейност и след периода на мутацията, разказват от хора. Младежката формация концертира както самостоятелно, така и заедно с момчетата, образувайки смесен  хор. По този начин се увеличават възможностите за разнообразие на репертоара и концертните изяви на Хора на софийските момчета.
/ДД