Петима са новите посланици на свободния дух в русенските училища, съобщи на сайта си общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. 
През октомври ученици от 13 училища номинираха за званието „Посланик на свободния дух в моето училище“ чрез емоционални видеопослания 22 учители. В сряда и четвъртък преподавателите бяха изненадани на своите работни места с представяне на видеата, които предизвика много емоции и силни вълнения.
Основен критерий за оценяване беше автентичността и искреността на учениците. Съобразно подадената информация и мотивите, изложени във видео материалите, журито определи петима носители на приза „Посланик на свободния дух в моето училище“.
Специална статуетка и таблет получиха Нургюл Феимова - преподавател по английски език в „Леонардо да Винчи“, Георги Симеонов - учител по история и цивилизация в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“,   Венцислава Великова - преподавател по български език и литература в ОУ „Ангел Кънчев“, Стефан Тотев - учител в начален етап в СУ „Йордан Йовков“ и Веляна Нарова - начален учител в ОУ „Братя Миладинови“.
Останалите седемнадесет претенденти за приза получиха грамоти и ваучери за книги от книжарница „Сиела“.