Вестник „Росица“ Севлиево в лицето на Минка Минчева, главен редактор, инициира среща с Генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев. Поводът е 135 годишнината от създаването на вестника, а срещата е с ученици от Средно училище „Васил Левски“ и Професионална гимназия „Марин Попов“. Дванадесетокласниците, с които се срещна Кирил Вълчев, са членове на клубове по журналистика в училищата си и работят в сътрудничество с най-дълго издавания регионален вестник в България. 
Кирил Вълчев и Минка Минчева, главен редактор на вестник „Росица“, запознаха учениците с принципите на журналистиката, а Генералният директор на Българската телеграфна агенция информира дванадесетокласниците за структурата на агенцията у нас и другите агенции по света. 
„Срещата е важна за мен, защото децата се докосват до характера на журналистиката, имат възможност да се докоснат до професионалистите в сферата на медиите и в частност Българската телеграфна агенция като еталон за професията в България“, каза Минка Минчева.
Генералният директор на БТА информира учениците за възможностите за работа и развитие в агенцията, отговаря на въпроси на членовете на клубовете по журналистика в Севлиево. Кирил Вълчев запозна учениците с кореспондента на БТА за Област Габрово Радослав Първанов и представи новосъздаденото средище на агенцията в Габрово – Национален пресклуб. 
„Склонен съм един ученик от вас бъде подпомогнат в следването си по специалността Журналистика срещу ангажимента, след като се изучи, да се върне в Национален пресклуб на БТА в Габрово. Агенцията ще заплати квартирата, учебниците и четиричасов работен ден за БТА.“, каза още Кирил Вълчев.  
По-късно днес официално в сградата на Община Севлиево с тържество ще бъде отбелязана 135 годишнината от историческото начало на Вестник „Росица“.