Книгата „От същото тесто“ на поета Бранко Цветкоски от Република Северна Македония ще бъде представена в София. Събитието ще се състои днес в културен клуб „Тракия“, съобщават издателите от „Захарий Стоянов“.
Бранко Цветкоски е завършил Филологически факултет на университета „Св. св. Кирил и Методий“ в Скопие. Работил е като журналист във вестник „Нова Македония“, главен редактор на книгоиздателство „Култура“, директор на Македонския народен театър, основател, директор и главен редактор на издателска къща „Макавеј“ и списанието „Книжевно житие“, директор на Градската библиотека „Бра`ка Миладиновци“ в Скопие и др.
Цветкоски е член на ПЕН центъра в Република Северна Македония и на дружеството на писателите в страната. Почетен член е и на Съюза на българските писатели.
Участвал е в литературни фестивали, писателски срещи и конференции на интелектуалци в България, Турция, Гърция, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Германия, Италия, Румъния, Молдова, Русия, Полша, Китай, Черна гора, Словакия, Чехия, Азербайджан, Украйна, Унгария, Швеция и т.н. / ГН