Председателят на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски и ректорът на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна проф. д-р Валентин Игнатов подписаха рамково споразумение за сътрудничество между двете институции в областта на научноизследователската, образователната и иновационната дейност. Това съобщи пресцентърът на БАН.
Документът предвижда реализиране на съвместна дейност между висшето училище и институти на Академията в направлението "Биомедицина", като разработване на научноизследователски проекти, научноприложна, експертна и информационна дейност, както и инициативи за обучение на студенти от различни образователно-квалификационни степени - специализанти, дипломанти, докторанти.
Предстои провеждане на курсове, индивидуално практическо обучение и научни ръководства на докторанти, както и обмен на преподаватели и специалисти. На срещата в БАН присъстваха заместник-председателят на Академията чл.-кор. проф. Евдокия Пашева, заместник-председателят на Събранието на академиците и член-кореспондентите (САЧК) акад. Дамян Дамянов, и чл.-кор. д-р Христина Групчева - заместник-ректор за "Научна дейност" в Медицинския университет във Варна.