Посланикът на Съединените американски щати в Косово Джефри Ховениер приветства постигнатото в Брюксел споразумение между Косово и Сърбия за регистрационните номера на автомобилите, предаде за БТА агенция КосоваПрес.
Той написа в Туитър, че САЩ оценяват конструктивния подход и гъвкавостта, довели до това споразумение, което според него повишава сигурността и насърчава усилията за нормализиране на отношенията.
"Оценявам конструктивния подход и гъвкавостта, довели до това важно споразумение между Косово и Сърбия. Споразумението укрепва сигурността и насърчава усилията за нормализиране на отношенията", написа Ховениер.
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)