Бракониери на дърва са засечени към 15 часа вчера на улица в село Студено буче в община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.
При подаването на сигнал от горски служители към полицейски патрул, който бил наблизо, е направен опит колата с дърва да бъде спряна, но тя е тръгнала към покрайнините на селото, като там е изоставена, а двама мъже са слезли от автомобила и са избягали и в гората.
В изоставената кола „Мицубиши Спейс стар“ са намерени отсечени дървени трупи, а поставеният на нея номер бил от друг автомобил. По случая е започнало досъдебно производство по член 345 от НК.
От ОД на МВР в Монтана заявиха за БТА, че случаят не е първи за годината, а почти всеки ден в последния месец в гори или по пътища биват засечени бракониери на дърва. Само в днешния бюлетин на полицейската дирекция в Монтана са отразени още три случая, в които полицаи или лесничеи са открили в различни селища на региона незаконно добити дърва, които нямат документи за произход и не са белязани с горска марка.