Голяма елха за Коледно-новогодишните празници вече краси площада пред Общинския културен център в Разград. Дървото е с височина 12 метра. Елхата днес беше поставена с помощта на специализирана техника от работници на общинското предприятие „Паркстрой“.
„Дървото е на възраст над 60 години. Предстои то да бъде украсено с лампички, светещи гирлянди и други празнични елементи. На върха на елхата ще засияе красива коледна звездна. Разчитаме с магията на Коледния дух да допринесем за по-доброто настроение и по-доброто посрещане на празниците от жителите и гостите на Разград“, каза пред журналисти зам.-кметът Добрин Добрев. Той обясни, че ръководството на общината спазва традицията коледното дърво да е отсечено от места, където създава опасност за сграда край него.
Продължава поставянето и на коледната украса в града, като тази година ще има надграждане в празничната премяна, каза още Добрев. Нов елемент е „звездното небе“ в района на Общинския културен център, където са поставени 16 броя различни по големина звезди, както и 150 светещи тръби "Голям падащ сняг". Новост са също лампичките на наскоро засаденото с цветя кръгово кръстовище до пешеходната зона на бул. „България“. Обновен ще е и детският кът с шейната на Дядо Коледа. В различни райони на града ще има билбордове с новогодишно поздравление от Община Разград. Освен по главните улици и булеварди, по-малки елхи и новогодишна украса ще има и по кварталите на града.
Официално коледната елха и светлините около нея ще светнат на тържество на 6 декември. Тогава ще започнат и проявите, включени в Коледно-новогодишната програма. През целия декември местната управа ще предложи на жителите и на гостите на града множество празнични събития.