Певицата Милен Фармер подготвя турне през 2023 г., предаде Франс прес. Дискретна и същевременно толкова присъстваща: рядко срещана в медиите, отсъстваща от социалните мрежи, френската изпълнителка издава нов албум, пълни стадиони, а млади изпълнители записват кавър версии на нейни песни.
Мегазвездата вече е продала 550 000 билета за предстоящото си турне през лятото на 2023 г. във Франция, Швейцария и Белгия. Местата на седем стадиона вече са пълни. Други шест продават последни билети, съобщават от обкръжението на певицата.
И всичко това, докато певицата внимателно поддържа ореол на загадъчност без еквивалент.
Неотдавна прехвърлилата 60-те години певица даде интервю за "Журнал дю диманш", в което за пореден път се долавя нейната сдържаност.
Албумът на Милен Фармер, който излиза в петък, е озаглавен "L'emprise" - заглавие, очевидно вдъхновено от темата за токсичните взаимоотношения: "Кой не е пресичал пътя на така наречения нарцистичен перверзник? Кой не е бил под влиянието на такъв човек?" 
За всичко останало френско-канадската звезда запазва своята загадъчност. Попитана за следващата стъпка в кариерата си, тя се ограничава с думите: "Да бъда свободна... Предполагам, че нямам отговора, който очаквате".
"Рядкото медийно присъствие на Милен Фармер очарова във време, когато всички артисти се сблъскват с проблема какво да разкрият или не в социалните мрежи", казва Дидие Варод, музикален директор в "Радио Франс".
"Когато говорим за нея, понятието "икона" е неизбежно, докато днес други изпълнители се конкурират на фронта на имиджа и известността с инфлуенсъри или реалити звезди", допълва той.
Днес никой не се страхува да заяви очарованието си от Милен Фармер, докато преди няколко десетилетия мнозина я пренебрегват. Дидие Варод забелязва това "реабилитиране" през последните години с много кавъри в мрежата на нейни песни, записани от независими изпълнители. 
Варод отбелязва още, че певицата е разбрала преди повече от 30 години значението на клиповете, "които са по-скоро като кратки филми". 
Ето защо е логично в албума "L'emprise" Фармер да си сътрудничи с артисти като Woodkid или AaRON, които също се "заявяват" чрез силна визуална вселена и кинематографичен почерк в музиката си.
Милен Фармер е привлекателна и отвъд поп жанра. Преди няколко години рапърът Дамсо призна, че мечтае за сътрудничество с нея: "Би било страхотно -  да се поставя във вселената на Милен Фармер, а тя да попадне в моята".