На 29 ноември, във Фестивалния и конгресен център във Варна, експремиерът на страната Иван Костов ще представи своята книга „Политиката отвътре“, съобщиха от пресцентъра на издателство „Сиела“. Модератор на събитието ще бъде Захари Карабашлиев, а своя поглед върху творбата ще представи проф. Димитър Камбуров от Варна.
В книгата си Иван Костов представя своя философски възглед върху процесите, формиращи демократичното общество. Тя е написана на достъпен език и е опит за реабилитация на политиката пред хората от прехода. Творбата е насочена и към новите поколения, на които им предстои да се сблъскат с последиците от досегашните управления на страната, допълват от издателството. Книгата разкрива политиката като изкуство в настоящия момент, за което няма определено време и конкретни правила – изкуство на решения, позиции, действия, чиято оценка е относителна.
Във Варна е третото представяне на „Политиката отвътре“. Премиерата бе в София на 26 септември, в Националния дворец на културата. След това с погледа на Иван Костов към процесите на управление се запознаха читателите в Пловдив. А преди седмица бившият премиер се срещна с българи, живеещи във Великобритания.