Главният преговарящ на Прищина в диалога с Белград Бесник Бислими обяви, че след споразумението между Белград и Прищина за регистрационните номера разговорите по предложението на ЕС трябва да продължат, съобщи Танюг.
След постигнатото /вчера/ споразумение трябва да продължим интензивните разговори по предложението на ЕС, подкрепено от Германия и Франция, за пълно нормализиране на отношенията, написа Бислими в Туитър.
Външният министър на ЕС Жозеп Борел съобщи по-рано вчера, че Белград и Прищина, с помощта на ЕС, са се договорили за мерки за избягване на по-нататъшна ескалация и за пълно съсредоточаване  върху предложението за нормализиране на отношенията, което бе представено през септември от ЕС и  което бе подкрепено от Франция и Германия.
Споразумението между Белград и Прищина за регистрационните номера, постигнато в Брюксел, означава, че няма  да има наказателна политика от страна на косовския премиер Албин Курти спрямо сърбите, които карат коли с номера със сръбска регистрация КМ, каза пред Танюг директорът на Службата за Косово Петър Петкович.