Председателят на Националния статистически институт (НСИ) доц. д-р Атанас Атанасов и неговият заместник Диана Янчева ще открият от 14:00 ч. днес семинар на тема "Преброяване 2021 - Резултати. Етно-демографски характеристики на населението - етническа принадлежност, вероизповедание, майчин език, религиозност" в к.к. "Боровец", съобщиха от НСИ.
В първия ден от двудневния форум, организиран от НСИ, директорът на Дирекция "Демографска и социална статистика" в Института Магдалена Костова ще оповести резултатите от преброяването в частта "Етническа принадлежност и майчин език". По-късно тя ще представи и данни по темата "Религиозност и вероизповедания".
През втория ден на форума в дискусия за влиянието на броя и структурата на населението на България върху обществените, социалните и икономическите процеси в страната ще се включат доц. д-р Елица Димитрова от Института за изследване на населението и човека при БАН и Петър Ганев от Института за пазарна икономика.
Събитието ще бъде излъчвано онлайн в каналите на НСИ в "ЮТюб" (YouTube) и "Фейсбук" (Facebook), както и на сайта на "Преброяване 2021", а линковете, на които ще може да се наблюдава, ще бъдат предоставени преди началото.