Общинският съвет в Стара Загора ще гласува по предложение на кмета на града Живко Тодоров за създаване на  „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства“. Това става ясно от материалите за предстоящото на 24 ноември заседание на местния парламент.
"Центърът за настаняване от семеен тип, който община Стара Загора ще разкрие, ще предостави възможност за пълноценен живот на пълнолетни лица с психични разстройства, които до момента са били настанени в различни институции. Услугата цели да осигури качество на живот, което не допуска социално изключване за потребителите от целевата група и гарантира предоставяне на индивидуална грижа и подкрепа, фокусирана върху постижими резултати", се посочва в мотивите на вносителя.
Сред основните цели на екипа, който ще предоставя услугата, ще бъдат задоволяване на основните жизнени потребности на лицата, осигуряване на условия за ползване на консултативни и подкрепящи услуги, както и равнопоставено участие в живота на местната общност. Предвижда се центърът да бъде с капацитет 20 места.
В дневния ред на ноемврийското заседание е гласуване и обсъждане на второ четене на промени в Наредба за организацията на предучилищното образование в община Стара Загора, касаещи промяна в начина на класиране на децата в електронната система за прием на общината. Предвижда се и даване на съгласие наОбщина Стара Загора да кандидатства за финансиране за получаване на средства за изпълнение на инвестиции по Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура чрез подбор BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователната среда“. 
Общият брой на предложенията, които ще бъдат гласувани на утрешното заседание, е 71.