Един човек загина и най-малко 20 бяха ранени при две експлозии на две автобусни спирки близо до входа на Йерусалим днес сутринта, предаде за БТА израелската осведомителна агенция ТПС. 
Единият от взривовете стана близо до централната автогара на Йерусалим. Властите предполагат, че бомбата може би е била поставена в чанта в автобус. Втората бомба се е взривила минути по-късно на спирка близо до пътния възел "Рамот", където много хора хващат автобуси за дестинации на запад от Йерусалим.
Полицията каза, че разглежда атентатите като координирано нападение. По-рано през деня полицейският комисар Коби Шабтай заяви, че властите проверяват дали в града не са заложени още бомби. 
Премиерът Яир Лапид свика извънредна среща по сигурността.
Кметът на Йерусалим Моше Леон отиде на място и силите за сигурност го информираха за ситуацията. Той разпореди на общинския отдел за социално подпомагане и на отдела за образование да предложат помощ на семействата на пострадалите.
Ранените са били откарани в болници.
Бенямин Нетаняху, който в момента е натоварен с мандат да състави правителство, заяви: "Моля се за здравето на ранените при тазсутрешната координирана терористична атака в Йерусалим и изразявам подкрепата си за силите за сигурност, които работят на място".  
"Хамас“ от своя страна изрази задоволство от нападенията. "Ционистките окупатори днес си платиха за престъпленията и агресията си срещу нашия народ и срещу джамията “Ал Акса". Ние многократно ги предупреждавахме за това. Нашият народ няма да остане безмълвен пред всичко това и гневът заради "Ал Акса“ ще избухне и ще се разпространи във всички региони", заяви говорител на "Хамас".  
(Новина, избрана от израелската агенция ТПС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)