Премиерът на Косово Албин Курти каза, че полагат максимални усилия за постигане на споразумение за регистрационните номера, но добави, че сега не е времето за малки амбиции, а за големи стъпки, предаде за БТА агенция КосоваПрес.
На пресконференция след правителственото заседание днес Курти каза, че френско-германският план е сериозно предложение и трябва да се приеме сериозно, но според него ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел се е отказал от него.
„Бяхме готови втората фаза да бъде спряна и Сърбия да не издава незаконни регистрационни номера. По този начин щяхме да създадем пространство за интензивни преговори за окончателното споразумение до март 2023 г. Това обаче беше изоставено от Борел“ , каза той.
(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)