Жителите на село Тотлебен, община Пордим, подготвят блокада на участък от главния път София-Русе днес. Протестът се планира от няколко седмици, като искането на хората е да се направи уширение от главния път към подхода за селото. 
На пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен кметът на Тотлебен Емил Гашев обясни, че особено критичен в този участък е левият завой в посока от Плевен към Русе, защото се създава сериозна опасност за инциденти, които са се случвали през годините. 
Кореспонденцията по този въпрос между местната власт в община Пордим и институциите, които имат отношение към проблема, като Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ), е от 2018 година.
От АПИ информираха преди около седмица, че в момента Областното пътно управление в Плевен провежда първата стъпка преди предприемането на строителните работи - обществена поръчка за изработване на технически проект за кръстовището при село Тотлебен. В отговор на това Емил Гашев заяви, че такъв проект има изготвен още през юни 2021 г., съгласуван е с Областната дирекция на МВР в Плевен и е изпратен за одобрение в АПИ.
Блокадата на пътя се очаква да бъде в 10:00 часа.