Печално известният русенски бизнесмен Виктор Епщайн оспорва издадената преди година от Окръжния съд в Русе за укриване на данъци в особено големи размери. Делото по неговата жалба бе разгледано в Апелативния съд във Велико Търново. 
В края на 2021 г. предприемачът и счетоводителката му получиха 1 година условно с тригодишен изпитателен срок, тъй като са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения за близо 2,8 млн. лева - ДДС в размер на 2 086 546,26 лева и корпоративен данък в за 712 601,48 лева. Като подавали неверни данни на НАП не веднъж, а цели 41 пъти. Сега адвокатите им се позовават на допуснати в производството процесуални нарушения.      

И искат присъдата на русенския съд да бъде отменена или в краен случай делото да бъде върнато за ново разглеждане.
Процесът срещу Виктор Епщайн е от 2018 г. Укриването на впечатляващите суми е ставало като не са издавани фактури при част от сделките с имоти в новострояща се жилищна сграда на ъгъла на ул.“Плиска“ и „Янтра“. Според разследването на прокуратурата Епщайн внасял в сметката на фирмата само половината пари от продажбите, а другата половина прибирал за себе си. Счетоводството било водено в нарушение на правилата, а пред НАП са представяни неверни данни. Точно преди старта на делото Виктор Епщайн успя да внесе в хазната 2.5 милиона лева, но производството срещу него продължи.
Това не е първа съдебна сага за Виктор Епщайн, който преди доста години започна бизнес с верига хранителни магазини „ДАВ“ в Русе, частна мандра във Ветово и накрая с фирмата си „Вулкан В.С.“ започна мащабно жилищно строителство в района на Русенски университет. Първият голям скандал с него беше когато като общински съветник заедно с още двама свои колеги поиска подкуп от човек, който искал да строи и потърсил Епщайн за съдействие за строително разрешение. През 2009 г. той бе осъден условно на 2 години с 4-годишен изпитателен срок, 10 000 лева глоба и забрана да бъде избиран като общински съветник. 
Една година преди това Епщайн направи жестока катастрофа с мерцедеса си край Провадия, при която загинаха спътникът му и Вихрен Петров и возилата се в другата кола д-р Ася Матева. За този инцидент той лежа в затвора 2 години, стоя 3 години без книжка и плати 50 000 лева обезщетение за загиналите. През 2016 г. Епщайн бе обвинен в пране на пари и укриване на данъци. Тогава той направи пълни самопризнания, за да мине делото по съкратената процедура и да облекчи присъдата си, но съдът не се съгласи с предложеното от прокуратурата споразумение и то тръгна по обичайния ред.
Апелативният съд ще се произнесе по сегашното дело в едномесечен срок.