Завърши ремонтът на залата по волейбол в Плевен, съобщават от общинската управа. От там припомнят, че обновяването стана възможно след одобрен проект по "Красива България".  Общият бюджет на проектното предложение е в размер на 309 512 лева, от които 185 707 лева са финансиране от Община Плевен, и 123 805 лева от Министерството на труда и социалната политика.
Приемателна комисия е направила вчера оглед на изпълнението на проекта, каза за БТА заместник-кметът на общината Стефан Милев.
В комисията са включени представители на различни институции, както и на "Красива България". Ремонтът е извършен както беше зададено по проект и не очакваме забележки по изпълнението, подчерта Милев.
Както БТА писа, залата по волейбол е построена през 1973 г. и оттогава не е ремонтирана. Тя е разположена в спортен комплекс "Спартак". В нея тренират близо 80 подрастващи в две възрастови групи към волейболен клуб Спартак 1996, половината от които са възпитаници на Спортното училище "Георги Бенковски" Плевен. През годините със средства на Общината в залата са извършвани частични подобрения.        
В резултат на изпълнения ремонт са създадени комфортни условия за ползване и експлоатация на залата. В хода на реконструкцията е извършена цялостна подмяна на съществуващото дюшеме с нова настилка. Стените са шпакловани и боядисани. Монтирани са нов окачен таван, нова осветителна уредба, нови седалки за публиката и ново електро табло. 
БТА припомня, че общината получи одобрение за финансиране от Министерството на младежта и спорта и за ремонт на отоплителната инсталация в зала "Спартак" на стойност от 680 000 лв. Предвижда се в залите по волейбол и акробатика да се изгради нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори и климатична вентилационна инсталация, вентилационна инсталация за санитарни възли, инсталация за битова гореща вода и абонатна станция, която да е с такъв капацитет, че в бъдеще да може да се отопляват и другите зали в сградата при желание от наемателите.  
Избран е изпълнител на проекта след провеждане на обществена поръчка. Процедурата е обжалвана от участник през летните месеци, което е спряло старта на дейностите, добавят от общинската управа. Преди дни от Комисията за защита на конкуренцията са се произнесли на първа инстанция по жалбата в полза на Община Плевен.