Германо-български икономически форум започва от 15:00 ч. днес в столичния Мегапарк. Форумът е заключителното събитие в рамките на годишната тема на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) за 2022 г. – "Устойчив икономически растеж", съобщиха организаторите на дискусията в последния брой на бюлетина на Камарата Bulgarien Aktuell, получен в БТА.
За участие са поканени представители на министерствата на иновациите и растежа, на икономиката и индустрията и на труда и социалната политика.
Пандемията от КОВИД-19 не измести темата за "устойчивия икономически растеж". Напротив. Устойчивостта е и остава основният стълб на трансформацията на икономиката, както е записано и в целите за устойчиво развитие на ООН, и в Зелената сделка на Европейската комисия, изтъкват от ГБИТК.
#PartnerForBusiness изразява настоящата годишна тема за 2022 г. на Камарата и партньорски фирми, както и институции от различни сектори на германо-българските икономически отношения. Платформата подкрепя икономическата конкурентоспособност чрез екологична, социална и устойчива отговорност и по този начин проправя пътя към устойчив икономически растеж.
На форума ще бъде представен меморандумът, изготвен от партньорските фирми и институции, ще бъдат презентирани добри практики и устойчиви проекти на партньорите, ще се осъществи трансграничен обмен на информация и ноу-хау.