Неуспешно е завършил опитът на русенския производител на електромобили „Син Карс Индъстри“ да увеличи капитала си като привлече нови инвеститори, предлагайки акции на фондовата борса. Предлагането щеше да се счита за успешно, ако бъдат записани поне 2 500 000 акции, но техния брой е по-малък. Затова процедурата се смята за неуспешно завършила и парите ще бъдат върнати на клиентите, записали акции. Финансирането бе необходимо за изграждане на завод за производство на електромобили в Румъния, където компанията успя да си осигури евтина земя и да се възползва от програми за насърчаване на инвестициите. За осигуряването на нужните 5,5 млн. евро ще се търсят други варианти.
Както „Утро“ писа, „Син Карс“ продаде над 4,6 млн. права за участие в увеличението на капитала, което предполагаше наличието на сериозен инвестиционен интерес. Според изпълнителния директор на компанията Росен Даскалов потенциални инвеститори, заявили желанието си за участие в увеличението на капитала, са се сблъскали с много вътрешни инвестиционни ограничения на различни нива, което ги е възпрепятствало да вложат средства. С оглед на това вече е намерен начин за привличане на капитал чрез останалите компании от групата в чужбина. 
„Постигнатото от компанията до момента в сравнение с подобни компании в Западна Европа (издадена хомологация за производство на автомобил и батерии в Европа, Англия и Америка) ни дава изключително конкурентно предимство. Производството реално е стартирало и поръчките за 2023г. са за над 400 автомобила. В Западна Европа Зелената сделка е приоритет и вече е на фокус, а европейците никога не чакат последния момент - те стимулират по всевъзможни начини успешното й изпълнение.
С оглед на това вече сме в преговори с Euronext Amsterdam за листване във възможно най-кратък срок на холдингова структура, включваща англйското, американското, немското и българското (собственик на румънското) подразделения на компанията. В процес сме на присъединяване и на другите чуждестранни компании от групата под управлението в общ холдинг“, заяви Даскалов в обръщение към инвестиционната общност. Той подчерта, че „Син карс“ ще остане българска компания и изнасянето на част от производството в Румъния не означава преместване на компанията като такава.