Делото за убийството на собственичката на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян бе отложено още при разпоредителното заседание в Окръжния съд в Русе. На подсъдимата скамейка са изправени Гарабед Веринян и Михаил Михов, които са обвинени в отвличане, грабеж и умишлено убийство на Еранухи Пехливанян.
Делото ще се гледа от разширен петчленен съдебен състав със съдии Росица Радославова и Свилен Сирманов, но още при разпоредителното заседание единият от съдебните заседатели си направи отвод. Става дума за местния политик и общественик Мариан Димитров, който обясни, че познава добре семейство Пехливанян и не може да бъде безпристрастен към случая. Затова се стигна и до отлагане на делото за 21 декември.
В съдебната зала от страна на обвинението бяха окръжният прокурор Георги Георгиев и прокурорът от Окръжна прокуратура Пламен Петков.     

Семейство Пехливанян е представлявано от адвокат Венцислав Великов, който бе придружен от съпруга и сина на Ери Пехливанян. Двамата обвиняеми бяха със своите защитници - адвокат Емил Тодоров и Иван Дочев за Михаил Михов, който отново беше скрил лицето си зад маска, и адвокат от столична кантора за Гарабед Веринян. В залата присъстваха още двама адвокати - Миглена Ангелова, която бе служебен защитник на Веринян, и Иво Пазарджиев.
До престъплението на 11 януари се е стигнало, след като 56-годишната Еранухи Пехливанян е била следена от около месец от двамата съучастници, които са знаели, че носи със себе си големи суми пари в брой. Михаил Михов я е причакал пред автомобила й, като се е представил за полицай. Отнел със сила 20 000 лева, поставил е белезници и я заставил да потегли с автомобила си, след което й наредил да спре на малка уличка и я прехвърлил жената в колата на Гарабед Веринян. Двамата са я отвели до дома й, където са задигнали още 45 000 лева. Впоследствие решили да я убият, за да не ги разпознаят. Няколко дни по-късно двамата са арестувани от полицията.
По досъдебното производство са разпитани 10 свидетели, назначени са 25 експертизи и са изискани и получени множество справки. Проведени са претърсвания, огледи, очни ставки и др. От обвиняемите са иззети мобилни телефони, пари в брой, автомобил, дрехи, инструменти, документи и др.
По искане на Окръжна прокуратура са наложени обезпечителни мерки на цялото имущество на двамата обвиняеми - запор на леки автомобили, запор на банкови сметки и възбрана на недвижими имоти. Това е свързано с обвинението за грабеж на сумата от 65 000 лева, където в закона е предвидено и наказание конфискация на имуществото.
Двамата обвиняеми са задържани от 17 януари и чакат делото срещу тях в затвора в Белене.