С празнична програма Домът за стари хора в Разград отбеляза 18 години от своето създаване. Тържеството, което беше посветено и на Деня на християнското семейство, уважиха представители на общината, областната администрация и социални институции. 
Водосвет за здраве отслужи отец Димитрий. Зам.-кметът Хабибе Расим поздрави възрастните хора, които в момента приемат този Дом за собствен, като им пожела здраве и да бъдат все така обгрижвани с любов и внимание. Тя връчи на директора на Дома Айше Еюбова поздравителен адрес от кмета Денчо Бояджиев. Подарък от кмета беше и празничната торта, около която колективът и потребителите на социалната услуга в края на тържеството запяха „Честит да бъде този ден“.
Своя специален поздрав към работещите и живеещите в Старческия дом в Разград поднесоха артистите на Капанския ансамбъл. Програмата на капанци включваше пъстра китка музика, песни и танци, бурно аплодирани от публиката. Възрастните хора от дома и персоналът бяха зарадвани и от изпълненията на момичетата от Балетната школа при Народно читалище „Развитие“. В концертната програма се включи също фолклорна група от живеещи в социалното заведение. Възрастните жени, облечени в носии, приветстваха гостите и домуващите с песни и стихове. 
Домът за стари хора в Разград е открит на 21 ноември 2004 г. след ремонт и реконструкция на бившата Стоматологична поликлиника. Преди това социалната услуга е била в други сгради. Капацитетът на Дома е 80 човека, като в момента там живеят 74 възрастни. 
Хората, избрали да прекарат старините си в Дома, са изпаднали в беда, провокирана от различни обстоятелства. Децата на част от настанените са в чужбина, а други са предпочели да не са в им в тежест. Но за всички тях Домът е едно голямо семейство, в което има хубави дни, има радост, тъга, има всичко, каза за БТА директорката на социалното заведение Айше Еюбова. Тя обясни, че настанените в Дома водят пълноценен начин на живот, чрез комплекса от грижи, които им предоставя специализираната институция. За да се чувстват значими и доволни, с домуващите се провеждат различни по вид мероприятия, съобразени със здравословното им състояние.