В Деня на християнското семейство потърсихме главните действащи лица за коментар и повече подробности. Ето какво споделиха.

-  Представете се накратко...

- Родени сме от деца с огромни сърца. Създадоха ни с кауза преди малко повече от година - заедно да усмихнем стените на педиатричните отделения в държавните болници в България и да опитаме да направим престоя на наши връстници, лекуващи се в тях, малко по-лек и близък до домашната среда.
Преди да изпълним мисията си обаче, хората, които вдъхновиха  нашите малки създатели да творят - екипът на арт-инициативата с хуманна кауза "Продължаваме" - ни покани да се включим в тяхната "Коледа с Кауза" .
Обичаме Доброто. Вярваме, че то е път, по който тръгнал ли си веднъж, няма спиране. То ни въздига над злободневието и ни сплотява като общество. Доверихме се на наш любим дизайнер и от детски рисунки се превърнахме в дигитални коледни картички с Кауза.

- Кога да ви очакваме сред нас?

Обичаме числото 1, енергията, вибрацията му, затова от 1 декември се оглеждайте, ослушвайте. Тогава се очаква да сме в пълна готовност на хартиен носител, да сме сред вас, да впрегнем сили и опитаме да помогнем. Без вас не бихме успели.

- Къде можем да ви открием и каква ще е продажната ви цена?

Препоръчителната ни цена ще е 3 лева.
Срещу нея всеки може да ни отнесе в неговото си местенце, да напише на гръбчето ни благопожелания към любимите си човеци, да ни подари за предстоящите празници, а заедно - да подпомогнем лечението на дете.
Живеем в дигитална ера не от вчера. Предполагам много хора си мислят, че това им се е отразило и като резултат трудно се наемат да напишат нещо на ръка.
Съветът ни: купете си такива като нас - картички с рисунки на деца. В нас има магия. Няма как да не ви докосне, отведе до първия химикал и прошепне: "Готов ли си за нещо малко, но стоплящо нечие сърце в този все по-объркан откъм ценности и не само свят?" След това може би  ще осъзнаете, че просто разковничето да напишете нещо на ръка е било... първата крачка.
При желание да се включите в продажбите и разпространението, да си запазите количества, пишете на: [email protected]

- Искате ли да благодарите на някого?

Разбира се. На първо място на всички педагози, бизнес собственици, творчески и културни средища, семейства, доброволци от страната и чужбина, които запалиха искрата в децата - нашите създатели - да творят с кауза и впоследствие бяха свръзката ни за доставка до екипа на "Продължаваме".
Благодарение на тях имахме и имаме своя първообраз.
В "Коледа с Кауза" щяхме да си останем дигитални, ако не бяха  страхотните момчета от екипа на "Принт Граунд" ЕООД, които  прегърнаха идеята за добротворството за пореден път, а нас - ще отпечатат безвъзмездно.

-  Има ли кауза, която конкретно подкрепяте?

Преди една година в деня на християнското семейство екипът на арт-инициатива "Продължаваме" осиротя - загуби гигантското сърце, графикът, скъпия си колега и приятел - Димитър Анастасов. Митко безрезервно обичаше децата, прегръщаше талантите им и винаги намираше начин да ги подкрепи по своя си уникален начин.
В негова памет каузата избрахме съвместно.
100% от сумата на всяка продадена картичка от "Продължаваме" и техните партньори-разпространение ще бъде дарена в подкрепа лечението на 13-годишната Габриела Хаджиева, диагностицирана със Сарком на Юинг - рядък и агресивен рак.
Безрезервно вярваме, че с любовта, лъчите на светлина и надежда, прииждащи към нея от цялата страна,  Габи ще успее да пребори ужасяващата диагноза. Пращаме ѝ много сила и слънчеви вибрации, прегръщайки я с упование в Бога.

- На финала - вашият призив и поздрав към българите и България.

България, грижи се за живота и здравето на децата си, подкрепяй ги по пътя им, колкото и нелек да е той, защото те са избрали да живеят, растат, борят се и се развиват не някъде другаде, а в твоите граници и често прославят теб  извън тях.

Българи, Доброто е генетично заложено във всеки един от вас. Разчиствайте редовно бурените, когато усетите, че препречват пътя му. Нещо малко на пръв поглед, инициирано от човек, хванало се ръка в ръка, доближило две сърца, те достигнали до още две, те до още две, е напълно способно да случи нещо голямо с грижа и любов за някого в нужда.
Осмелете се да участвате. Поне веднъж.
Бъдете здрави и благословени.
Светли и споделени празници!
_____
"Коледа с Кауза" 
(1 декември - 25 декември 2022 г.)

 

Кампания на арт-инициатива "Продължаваме"

Обявяване на събраната и дарена сума по сметката на Габриела Хаджиева: 26 декември 2022 г.

В полза на: Бъдеще за Габи / Future for Gabi

 

Печат-картички: Print Ground Ltd 

 

Партньори-разпространение:
 

ЛЕО Клуб Русе и ЛЕО Клуб Дунав Русе
Комплексен Онкологичен Център - Русе

Творци-картички: Децата на България

Идея, дизайн, маркетинг: Лора Касабова