Три станаха жертвите на ракетния обстрел от Северна Сирия по турска територия, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, позовавайки се на изказване на вътрешния министър Сюлейман Сойлу.
Дете и учител са две от жертвите, след като един от снарядите падна в училищен двор. Има ранени хора, които са настанени в болница, добави министърът.
"Искаме да кажем следното на своя народ: ще бъде отговорено най-строго на тези нападения", подчерта той.
Обстрелът е бил извършен от град Айн ал Араб (Кобане) в Северна Сирия, като пет от ракетите са уцелили населени места в района на град Каркамъш, окръг Газиантеп.
ТГРТ Хабер съобщи по-рано, че освен училището ракетите са поразили също две къщи и един камион.
Според сведения на СиЕнЕн-Тюрк някои от снарядите, изстреляни от терористите, са попаднали в населени места край сирийския град Джараблус.
След нападението турската артилерия е отвърнала с ответен обстрел.
Рано в неделя Турция започна въздушни удари по позиции на кюрдските бойци в Северна Сирия и Северен Ирак, а кюрдските сирийски Сили за защита на народа (СЗН) се зарекоха, че турските атаки няма да останат без отговор. Повод за турската операция е бомбеното нападение в Истанбул на 13 ноември, при което загинаха шестима души. Анкара обвинява за атентата Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН).