Съперниците на България в предстоящия квалификации за европейското първенство по футбол през 2024 година - Унгария и Черна гора, записаха победа и загуба в последните си официални контроли за тази година.
На "Арена Пушкаш" в Будапеща унгарците се наложиха с 2:1 над гостуващия тим на Гърция.
Победното попадение за маджарите дойде в третата минута на добавеното време, когато Золт Калмар се разписа от пряк свободен удар. 
Преди това халфът на Фрайбург Роланд Шалай даде аванс на домакините в 15-ата минута. Унгарците можеха и да удвоят преднината си до почивката, но добрите намеси на вратаря на Гърция Александрос Пасхалакис ги спасиха.
През второто полувреме южните ни съседи изравниха играта и в 81-вата минута Анастасиос Бакасетас изравни от дузпа. Така се стигна до продължението на мача, в което Калмар се превърна в герой за тима си с третия си гол за националния отбор.
В друга контрола, играна в Любляна, домакините от Словения се наложиха с 1:0 над Черна гора.
Единственото попадение в двубоя падна в 42-рата минута и бе дело на халфа на Фенербахче Миха Зайц.
Черна гора можеше да си тръгне и с точка от визитата в словенската столица, но три минути преди края на мача ветеранът Стефан Савич пропусна дузпа срещу съотборника си в Атлетико Мадрид Ян Облак.
Квалификациите за Евро 2020 започват през март следващата година, като в първите си два мача България приема Черна гора и гостува на Унгария.