Художникът на "солени" портрети Денис Алиев ще представи изкуството си пред публика в Плевен. Той ще е специален гост на най-голямото плевенско читалище - "Съгласие 1869", съобщи за БТА Петя Лакова от културния институт.
Денис ще покаже как създава своите "солени" портрети, ще разкрие малка част от тайните си, а всеки от участниците в тази творческа среща ще има възможността да се опита да "нарисува" собствена картина, добави Лакова.
През март тази година Денис Алиев бе специален гост в Националния пресклуб на БТА в Плевен. Тогава той създаде от сол портрет на примата на българската естрада Лили Иванова. "С рисуването върху сол започнах преди около седем години, след като видях в интернет една снимка, която ме впечатли силно", разказа Денис. Прибирайки се вкъщи след това, той започва да изучава снимката, за да разгадае какъв е принципът на работа. "Насипах сол върху масата, започнах да пробвам и да пресъздавам това, което е в главата ми. Стана така, че се получи от първия път и почувствах, че това е моето нещо", разкрива артистът.
Срещата му с плевенската публика ще е на 23 ноември, сряда от 18:00 часа в зала „Библиотеката“. Необходимо е предварително записване.