Лагер "Бъдещи звезди", организиран от Треньорската комисия на БФХГ, се проведе в последните три дни в град Елин пелин. В него се включиха 36 деца, които през лятото на тази година покриха изпитни изисквания и бяха селектирани от над 120 състезателки от цялата страна.
Лагерът беше открит от Мария Кънчева, председател на ТК към БФХГ. Домакин на лагера беше СКХГ Теа Денс с подкрепата на Община Елин Пелин и на кмета Ивайло Симеонов, НУ "Христо Ботев" с директор Румяна Генадиева, които предоставиха прекрасни условия за провеждане на събитието.
Лагерът се проведе в три учебно-тренировъчни дни, като децата бяха разделени в малки групи по възрасти, за да бъде максимално ползотворна работата. Най-интересни бяха часовете по грим, модерна хореография, актьорско майсторство и народни танци.
Професионалната гримьорка Мария Господинова направи урок на всяка група за самостоятелно нанасяне на състезателен грим, демонстрира и преподаде основни правила.
Хореографът Ани Ганчева, преподавател, създател на Денс група "Модел", която работи дълги години със звездите на българската музикална сцена, показа много интересни музикални комплекси и ритмични упражнения
Лина Шишкова, известна актриса, озвучител на филми и преподавател по актьорско майсторство, пренесе децата в света на филмовото изкуство с различни сюжети и ролеви игри. Димитрина Русева, хореограф по народни танци, професионален танцьор и участник в трупата на Нешка Робева, преподаде хора от различни фолклорни области. Анна Вуцова проведе балетната подготовка, като наблегна на това, колко важна част е тя от развитието на един състезател по художествена гимнастика.
Освен това групите имаха часове за вълни, ОФП, СФП, основна техника с уреди, разучаване на рискове и майсторства, трудности с тяло.
Водещи на часовете бяха треньори, членове на Треньорската комисия към БФХГ, Ромина Божилова, Кристина Шикерова, Нина Саръсакалова, Теодора Граматикова. Те дадоха насоки за отстраняването на основни грешки и как децата да забелязват и най-малките детайли в работата си.
Лекция за технически грешки от правилника по художествена гимнастика проведе Божидара Рачева, член на съдийската комисия към БФХГ. Тя даде нагледни примери и запозна децата със стойностите на наказанията в изпълнение.