Гърция задминава останалите страни от Европейския съюз по отношение на дела на предприятията, които съобщават за някакъв вид иновационна дейност между 2018 и 2020 г., като заема първо място с равнище от 73 процента, показва графика, разпространена от Евростат в петък, съобщи АНА-МПА специално за БТА.
Като публикува графиката в социалните медии, министърът на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис определи класирането като „ново значително първо място за Гърция в ЕС“ и похвали зам.-министъра на развитието и инвестициите Христос Димас за високия процент гръцки предприятия, които са инвестирали в иновации в периода.
Димас публикува подобно съобщение, в което отбелязва, че „според Евростат Гърция има най-високия дял (73 процента) на предприятията, които са инвестирали в иновации в тригодишния период 2018 – 2020 г.“
Според публикация на Евростат в Туитър средният дял на иновационната активност в ЕС е бил 53 процента, като на първо място е Гърция, следвана от Белгия (71 процента), Германия и Финландия (69 процента). Най-долу в класирането по страни са Румъния (11 процента), Латвия (32 процента), Унгария и Испания (33 процента).
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)